Ian Dunbar

Dr Ian Dunbar is ongeëvenaard op zijn gebied. Er is gewoon geen andere persoon die zoveel opleiding, ervaring en expertise heeft op het gebied van moderne psychologische hondentraining en op gebied van gedragsbegeleiding. Dr Dunbar heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van hondentraining en gedragstherapie in de afgelopen 25 jaar. Hij geeft al meer dan dertig jaar lezingen voor dierenartsen en hondenclubs en heeft over heel de wereld reeds meer dan 800 seminars en workshops gegeven voor trainers en dierenartsen. Er zijn weinig trainers die met hun tijd mee zijn en die niet sterk beïnvloed zijn door Dr Dunbar's Fun & Games-aanpak. Zijn hond-vriendelijke hondenopvoedingsmethodes zijn ontstaan door zijn bereidheid om training te bekijken door de ogen van de hond.

Dr Dunbar is dierenarts, dierengedragstherapeut en schrijver. Hij behaalde zijn dipoma diergeneeskunde en een speciale graad in Fysiologie en Biochemie in het Royal Veterinary College (London University). Hij behaalde ook een doctoraat in diergedrag aan de afdeling psychologie aan de Universiteit van Californië in Berkeley, waar hij tien jaar onderzoek deed naar geurcommunicatie, de ontwikkeling van hiërarchische sociaal gedrag, en agressie bij huishonden.

Dr Dunbar is lid van het Royal College of Veterinary Surgeons, de International Society for Applied Ethologie, de American Veterinary Society of Animal Behavior, de California Veterinary Medical Association, de Sierra Veterinary Medical Association, en de Vereniging van Pet Dog Trainers (die hij oprichtte). Dr. Dunbar is reeds meer dan 35 jaar lid van de Maatschappij voor Diergeneeskunde Ethologie (nu de International Society for Applied Ethologie). Op dat moment was hij het enige lid dat gespecialiseerd was in honden- en kattengedragsproblemen. Later was hij betrokken bij de oprichting van de Amerikaanse SVE (nu de American Veterinary Society of Animal Behavior).

Dr Dunbar's SIRIUS ® Puppy Training video had een dusdanig ingrijpende invloed dat het over heel de wereld de manier waarop honden worden getraind volledig veranderde. Zijn unieke lok / beloon methode gecombineerd met een opvoeding zonder leiband werd een prachtig alternatief voor het zinloze en onmenselijke rukken aan de leiband.